Kapadokija i Ankara

više destinacija, Turska

već od 549€

Opis destinacije

Usidrite vaš san, jer ime Ankare upravo označava sidro, a mnogi su sidrili svoje snove u ovom drevnom gradu, danas savremenoj prestonici Turske. Direktnim letom Anadolija nam nikada nije bila bliža. Odlučismo da u ovu kombinaciju sa Ankarom ubacimo i neverovatnu Kapadokiju. A tamo u Kapadokiji, svakakvih čudesa ima. Neverovatni pejzaži, podzemni starostavni gradovi, gradovi muzeji, zalasci sunca koji ne mogu nikoga ostaviti ravnodušnim... Drevna kultura, istorija na svakom koraku. Od Avanosa, grada keramike, preko varošice Goreme – muzeja na otvorenom, pa sve do Doline neba i kamenih dimnjaka... Pogledi jednostavno neće znati kuda da zalutaju, misli se neće moći usredsrediti, dodiri će osmehe pokretati... Putovanje za sva čula! Pridružite nam se.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
CENA PAKET ARANŽMANA PO OSOBI
AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + TRANSFER + VODIČ + 3 NOĆENJA SA DORUČKOM
TERMIN PUTOVANJA
HOTEL
ANADOLU JET
25. -28. april 2024.
ANADOLU JET
16. – 19. maj 2024.
ANADOLU JET
17. – 20. okto 2024.
HOTELI 5*, KAPADOKIJA 2 NOĆENJA + HOTEL 4* ANKARA 1 NOĆENJEredovna cena 599€
snižena cena 549 €
redovna cena 599€
snižena cena 549 €
redovna cena599€
snižena cena 549€
SNIŽENA CENA SE ODNOSI NA OGRANIČEN BROJ MESTA PO POLASKU!

Cena aranžmana uključuje:
- Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Ankara – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama, TSC-om, ručnim prtljagom do 8 kg i redovnim prtljagom do 23 kg
- 2 noćenja sa doručkom („buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u hotelu sa 5* u regiji Nevšehir
- 1 noćenje sa doručkom („buffet“/samoposluživanje/“švedski sto“) u hotelu sa 4* u Ankari
- Smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’ ležaja, sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva – fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta, krevet na sprat ili sl.; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- Poklon večere u hotelu u Kapadokiji
- Usluge vodiča – pratioca grupe
- Transfere u Turskoj
- Organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte nepomenute u programu
- Troškove međunarodnog zdravstvenog osiguranja sa COVID19 dodatkom (može se dobiti u agenciju)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu – 90 €
- DOPLATU ZA YQ i YR taksu za gorivo avionske kompanije. Visina iznosa doplate za gorivo zavisiće od poskupljenja cene goriva pred realizaciju leta u odnosu na ugovorenu) koje se plaćaju u dinarskoj protivvrednosti u agenciji (takse su podložne promenama) – trenutno taksa iznosi 10 € po osobi!
- Fakultativne aktivnosti navedene u programu putovanja (prijava i plaćanje na licu mesta; minimalni broj potreban za realizaciju svakog programa iznosi 15 prijavljenih putnika):-
-Obilazak Ankare prema programu sa lokalnim vodičem 40€
- Crvena tura celodnevni izlet u Kapadokiju prema programu 55€
- Zelena tura poludnevni izlet u Kapadokiju 45 €

NAPOMENA: u zavisnosti od vremenskih uslova, tokom celodnevnig izleta za Kapadokiju će biti ponuđen (fakultativno) atraktivni program panoramske vožnje vazdušnim balonom. 1 sat vožnje košta 180€ - 250 € (Zavisi od ponude i potražnje na dnevnom nivou, cene su više ukoliko predhodnog dana npr. vetar nije dozvolio poletanje balona pa je "duplirana potražnja" itd.. - cenu određuje ino partner L tur), prosečna cena 220€
- Prevoz autobusom do mesta prijavljivanja. Prijavljivanje za let
- Prevoz do mesta uzletanja
- Let u trajanju 1 sat
- Povratak autobusom u hotel na doručak
“Service fee” lokallne agencije L tur
DINLER HOTELS – URGUP 5*, Kapadokija https://urgup.dinler.com/ ili sličan
Smešten u Urgupu, hotel Dinler sa 5 zvezdica nudi klimatizovane sobe sa pogledom na Kajakapi. Veliki prostor obuhvata 3 restorana i fitnes centar sa saunom i turskim kupatilom. Sve sobe i apartmani su opremljeni TV-om ravnog ekrana sa satelitskim programima. Imaju privatna kupatila, od kojih neka sadrže hidromasažnu kadu. Većina soba ima izlaz na balkon i besplatan bežični internet. U restoranu Urgup se nudi obilan doručak na bazi švedskog stola. Restoran Avanos nudi vrhunsku hranu sa lokalnom vinskom kartom. Postoji niz barova u kojima se gosti mogu opustiti uz vatru ili bazen. Deca mogu da uživaju u igri malog fudbala na otvorenom terenu ili da se opuste u TV sali. Tu je i igraonica sa bilijarom, pikadom i stonim tenisom.

HOTEL "GRAND SILAY" 4****,  Ankara https://www.grandsilayhotel.com/ /ili sličan
Hotel Grand Sila nudi moderne sobe sa besplatnim bežičnim internetom i klima-uređajem. Sadržaji uključuju zatvoreni bazen bez doplate i spa centar sa teretanom i turskim kupatilom. Sobe hotela su dizajnirane sa modernim nameštajem. Svi su opremljeni mini-barom, TV-om i sopstvenim kupatilom. Gosti mogu uživati u internacionalnoj kuhinji u restoranu Litros. Daphne Bar & Cafe služi širok izbor toplih i hladnih napitaka. Udaljen je manje od 5 minuta hoda do najbliže autobuske stanice i stanice metroa. Gosti mogu posetiti Plavu džamiju, Aja Sofiju i palatu Topkapi u oblasti Sultanahmet ili trg Taksim, udaljen 15 km. Aerodrom Ataturk u Istanbulu je udaljen 15 km.

HOTEL "BEST WESTERN PLUS CENTER" 4****,  Ankara https://bwpluscenter.com/ ili sličan
Hotel Best Vestern Plus Center se nalazi u srcu Ankare, na samo 500 metara od okruga Kizilaj. Hotel nudi klimatizovane sobe sa besplatnim bežičnim internetom. Sve sobe hotela su uređene sa stilom. Imaju mini-bar i LCD TV sa satelitskim kanalima. Restoran služi odabrana jela turske kuhinje u elegantnoj trpezariji. Takođe možete uživati u obrocima u trpezariji na otvorenom. Ujutro se služi doručak na bazi švedskog stola.
1. dan (četvrtak) BEOGRAD – ANKARA - KAPADOKIJA   Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ na šalteru 705. Prijava na prepodnevni let kompanije „Turkish Airlines“ za Ankaru. Po obavljanju prijave za let i pasoške kontrole, ukrcavanje u avion i poletanje za Ankaru. Po dolasku u Ankaru, sledi transfer ka Kapadokiji. Vožnja od oko 4 sata sa jednom usputnom pauzom. Dolazak u regiju Nevšehir i smeštaj u hotel. Odmor. Opciona večera u hotelu. Noćenje.

2. dan (petak) DEVRENT – AVANOS - GOREME   Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 09.30h na celodnevni fakultativni izlet. Naravno, moramo prvo videti taj nadaleko čuveni pejzaž Kapadokije, te i odlazimo do doline Devrent, nedaleko od mestašca Zelve, gde ćemo videti „Pasabag“ – odnosno „bajkovite kamene dimnjake“ među kojima se zvuci vetra mešaju sa pesmama vila... Odlazak u čuveno mestašce Goreme koje predstavlja Muzej na otvorenom. Ovde se nalaze najlepši primerci Vizantijske umetnosti u Kapadokiji, skriveni u stenama u kojima su uklesane crkve sa freskama i slikama koje datiraju iz perioda od 10. veka do 13. veka. Popodne ćemo posetiti Avanos. Ovaj mali živopisni grad je poznat po vekovnoj izradi keramike, o čemu svedoče arheološki nalazi koji dopiru čak do 3000. godine pre Hrista! Naravno, posetićemo i jednu pravu umetničku grnčarsku radionicu u kojoj ćem se upoznati sa tehnikom izrade grnčarije i umetničkim oslikavanjem. Neizostavna je i kupovina suvenira. Sledi vožnja kroz dolinu golubova je jedna od najvećih dolina Kapadokiji između sela Goreme i najviše tačke u regije – Uhchasar, te sa vidikovca na koji ćemo stati imaćete priliku da pored cele doline vidite i najpoznatiji zamak juzne Kapadokije, tvrdjavu iznad grada Učhisar. U povratku ka Urgupu u dolini videćemo usamljene tri formacije-takozvane tri lepotice. Povratak u hotel oko 18h. Odmor i sabiranje utisaka... Opciona večera u hotelu. Noćenje.

3. dan (subota) DERINKUJU – IHLARA – BELISIRMA - ANKARA    Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na poludnevni fakultativni izlet. Ovaj put idemo na jug Kapadokije, i uživamo u celosti u njenim neverovatnim pejzažima... Odlazak do sjajnog podzemnog grada Derinkuju. Pećinske kuće - neverovatna obrada kamena i prilagođavanje stenovitih formacija za život! Šetnja kanjonom Ihlara -čuda na korak od Anadolije, sve do seoca Belisirma, antičke Peristreme koja se naziva „Dolina neba“. Popodne polazak ka Ankari. Dolazak u večernjim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

4. dan (nedelja) ANKARA - BEOGRAD    Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Stvari ostavljamo naravno u hotelu u delu koji je predviđen za to, jer imamo sasvim dovoljno vremena da još malo uživamo u Ankari. Slobodno vreme, ili fakultativni obilazak Ankare. Svakako, naše upoznavanje sa ovim divnim gradom treba započeti sa njegove stare tvrđave. Tvrđava se nalazi na uzvišenju te je vidljiva iz svih delova grada. Površina utvrđenja je neverovatnih 43 km². Unutrašnjost datira iz 7. veka, a čitavu strukturu opkoljavaju 14 metara visoki i moćni zidovi. Kompleks sadrži i Aladinovu džamiju, remek-delo seldžučke arhitekture. Nakon predaha i uživanja u neverovatnom pogledu na grad sa utvrđenja, odlazimo do najveće atrakcije grada. Posetićemo Anitkabir, Mauzolej Mustafe Kemala Ataturka. Ova impozantna građevina od mermera podignuta je u čast tvorca savremene turske države – oca Turaka – Ataturka. Impresivni Anitkabir se sastoji od četiri dela: Centralnog trga, Počasne dvorane (gde počiva Kemal Ataturk), Puta lavova i Parka mira. Na Centralnom trgu se nalazi 373 ćilima, a sam trg može da primi preko 15.000 ljudi. U Počasnoj dvorani, nalazi se grobnica koja je smeštena ispod sarkofaga koji teži 40 tona. U parku se nalazi više od 50.000 stabala drveća koji ulepšavaju kompleks. U okviru Anitkabira se nalazi i 10 kula koji su simetrično raspoređani i simbolišu ideale Turske Republike. Svaka kula sadrži Ataturkove citate. Nakon obilaska Mauzoleja, odlazimo u centar grada. Pogledaćemo monumentalnu Kodža tepe džamiju koja je građena između 1967. i 1987. godine. Arhitektonski inovativna, ogromna sa prostorom za čak 24.000 vernika, ova džamija danas predstavlja jedan od najmarkantnijih simbola Ankare. Lutaćemo još malo uličicama starog grada upijajući atmosferu. Oko 15 časova krećemo organizovanim transferom ka međunarodnom aerodromu. Prijavljujemo se za let ka Beogradu. Let za Beograd u 18.05h po lokalnom vremenu. Sletanje u Beograd u 18.05h po našem vremenu. Kraj putovanja.
PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

- rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 50%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.

- Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO i DINA

- U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 60% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 10. Ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2024.

FNT

Organizator putovanja je turistička agencija Fantast Tourist, broj licence OTP 486/2020 kategorija licence A15. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije Fantast Tourist. OUP

Egipat

Provedite odmor na plažama Crvenog mora

metropole

Evropski gradovi

Upoznajte Evropu sa nama