MADJARSKA

Budimpešta je jedan od najlepših gradova Evrope, najveći grad i prestonica Mađarske sa oko 2.3 miliona stanovnika.Naselje na mestu današnje Budimpešte postoji još od antičkih vremena pod imenom Akvinkum kao jedan od glavnih gradova Rimske provincije Panonija. Budimpešta se sastoji iz tri velike celine – Budima sa Obudom (antički Budim-Akvinkum) na desnoj i Pešte na levoj obali Dunava koji se ujedinjuju 1873. godine u jedan grad – Budimpeštu. Grad ima sedam rečnih ostrva, od kojih su najpoznatija Margaret i Čepel, veliki broj termalnih izvora, neo-gotički Parlament Mađarske na obali Dunava, baziliku Svetog Stefana, Sečenji - lančani most, Veliku sinagogu istorijski Budim sa crkvom Matije Korvina i renesansnom kraljevskom palatom sa bibliotekom proglašen je delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a, Andraši avenija, Milenijum metro, Milenijumski trg - Trg heroja. Nacionalni galop je jedinstveni konjički festival na 6400 m Trga heroja, gde konji, jahači i vozači kočija u nacionalnim nošnjama iz svih krajeva Mađarske pokazuju svoje tradicionalno umeće veštine kao i lepotu i opremu konja. To je i festival mađarskoh nacionalnih specijaliteta i rukotvorina pod šatorima, koje možete probati dok iščekujete: kvalifikacije i finale Nacinalni galop (Nemzeti Vagta), mali Husarski galop, trku konja i kočija sa poznatim ličnostima.

Ostalo u kategoriji: « BERLIN MILANO »

Kontakt

  • Jurija Gagarina 229, TC Enjub, I sprat, lokal 275, Novi Beograd
  • (+381) 011 627 34 37 - (+381) 064 18 35 815

U našoj agenciji imate kompletnu ponudu svih agencija ne samo na teritoriji Beograda, već cele Srbije. Cena, uslovi prodaje, isti su kao kod agencija organizatora, samo što Vi štedite vreme jer ne morate da idete od agencije do agencije.

Budite_obavešteni

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…