Malta

Republika Malta je mala i gusto naseljena ostrvska zemlja koju sačinjava arhipelag u sred Sredozemnog mora. Mada Malta geofizičko čini deo severne Afrike – leži na afričkoj kontinentalnoj ploči, pravo na jug od Sicilije, istočno od Tunisa i severno od Libije – ova zemlja se geopolitički nalazi u južnoj Evropi. Malta se sastoji od tri ostrva: Malta (246 km2), Gozo (67 km2) i Komina (3 km2). Glavni grad Valeta, na ostrvu Malta.

PLAŽE: Malta ima plažu za svakoga. Birajte između zlatnog I crvenog peska, stena, plavih laguna... Neke plaže I stenovite obale se nalaze dalje od glavnih puteva, ali su vredne istraživanja.
Nikako ne treba propustiti izlet brodom do Plave Lagune (Komino) I uživanje u azurnom moru. Na plažama ćete pronaći veliki broj kafića I barova koji su otvoreni tokom leta. Zbog pogodne klime, kupanje na Malti traje I do Oktobra meseca.

Uživajte u raznim aktivnostima I sportovima na vodi kao što su: surfing, skijanje na vodi, parakiting I druge zabavne vožnje.
Veće I poznatije plaže nalaze se na severnom delu Malte.
Najpoznatija je Mellieha. To je Najduza pescana plaza .Vremenski od Slieme do ove plaže autobusom je potrebno oko 45min do sat vremena,a od Bugibbe oko 25min.Iznajmljivanje lezaljki je od 9.00 do 18.00 nekad i do 18.30.Cena je bila eur10 za dve lezaljke i suncobran.Za jednu lezaljku i suncobran je potrebno eur7.Ista cena se placa ako se dodje u jutarnjim casovima ili u podnevnim.Broj autobusa iz Slieme/St.Juliansa je 222 a iz Bugibbe je 221.

Ghajn Tuffieha i Golden sands (severozapadni deo ostrva)-Ove dve plaze su nešto malo manje od Melliehe jer više ulaze u dubinu ostrva pa su i krace.Distanca je otprilike ista kao i do Meliehe a toliko je kostalo i iznajmljivanje suncobrana i lezaljki.Broj autobusa iz Slieme/St.Juliansa je 225 a iz Bugibbe su 223 i 224.
Nocni zivot u Valeti je skroman u poređenju sa St.Juliansom i Bugibbom/Qawrom.

Ima nekoliko lepih restorana/pabova koji su otvoreni do (oko) ponoci.To su: GUZE Bistro,Capistrano,Cafe JUBILEE,Pepe Nero,Renos Cafe,..a na Waterfrontu su i noćni klubovi/pabovi/restorani koji duže rade: Browns Dine&Dance,Crave Eats&Beats,Hard Rock Bar,Heat Bar&Dine,Q Bar...

Galerija

View the embedded image gallery online at:
http://mtours.rs/index.php/leto/malta#sigProGalleria99447d01cf

Kontakt

  • Jurija Gagarina 229, TC Enjub, I sprat, lokal 275, Novi Beograd
  • (+381) 011 627 34 37 - (+381) 064 18 35 815

U našoj agenciji imate kompletnu ponudu svih agencija ne samo na teritoriji Beograda, već cele Srbije. Cena, uslovi prodaje, isti su kao kod agencija organizatora, samo što Vi štedite vreme jer ne morate da idete od agencije do agencije.

Budite_obavešteni

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…