Egipat, zemlja misterije, avantura i neprocenjivih blaga, kolevka civilizacije i raskršce istorije, privlači turiste čitavog sveta da krenu na putovanje kroz prohujala vremena. Drevna zemlja faraona, piramida i fantastičnih hramova, tle početka hrišcanstva, danas nudi svakom avanturisti i posetiocu nebrojene mogućnosti da doživi lepotu i čari orjenta. Brojni i raznovrsni kulturni sadržaji, putovanje kroz istoriju, obilazak znamenitosti privlači mnogobrojne turiste tokom čitave godine. Mogućnosti za odmor, mnogobrojne aktivnosti na vodi, boravak u pustinji, jahanje kamila, vožnja brodićima po koralnim ostrvima - samo su neki od razloga zašto se Egipat razvio u nezaobilaznu turističku destinaciju svakog putnika koji želi aktivni boravak i nezaboravne utiske koje će iz ove čarobne zemlje poneti sa sobom.

Hurgada, najpoznatije letovalište Egipta, nalazi se na oko 5 sati vožnje (530 km) južno od Kaira. Naseljena početkom 20. veka, od malog ribarskog mesta, prerasla je u turističku destinaciju tek zadnjih desetak godina. Danas je to grad/područje sa oko 40.000 stanovnika i proteže se na 40 km uz more. Najveća atrakcija ovog poznatog turističkog letovališta Egipta je besprekorno čisto i toplo more. Od Nila je deli oko 150 km kamenite pustinje čiji vrhovi prelaze 1700 m.
Podeljena je na tri dela: El Dahar - stari deo grada, Sakala - novi deo i El Kora - najmoderniji deo grada. U El Daharu se nalazi najveća pijaca, pošta, autobuska stanica, muzej, akvarijum i džamija.
Širom grada nalazi se veliki broj restorana, radnji, barova, malih pabova i internet kafea. Podvodni svet je izuzetno bogat tako da je Hurgada popularna i kod ronilaca. Pored lepih plaža, interesantan je i mali arhipelag nenaseljenih koralnih ostrva sa prekrasnim podvodnim svetom.
Hurgada je glavno turističko odredište Egipta i preplavljeno je turistima tokom cele godine.

Preuzmi cenovnik u PDF-u:

  1. Hurgada - Avionim

 

HURGADA - Hotelski kompleks se nalazi na oko 12km od aerodroma i na oko 17km od...
HURGADA - Hotel iz lanca „Sunny Days". Nalazi se na oko 4km od centra Hurgade i na oko 10km...
HURFADA - Hotel je udaljen 3 km od centra grada i 8 km od aerodroma. unny Days Palma De...
HURGADA - Ovaj hotelski kompleks (resort) se nalazi na oko 20 km od centralnog...
HURGADA - Hotelski kompleks se nalazi preko puta Grand Plaza hotela, sa kojim čini jedinstven...
HURGADA - Hotel koji se nalazi na oko 3 km od novog centra Hurgade i na oko 1 km od...

Kontakt

  • Jurija Gagarina 229, TC Enjub, I sprat, lokal 275, Novi Beograd
  • (+381) 011 627 34 37 - (+381) 064 18 35 815

U našoj agenciji imate kompletnu ponudu svih agencija ne samo na teritoriji Beograda, već cele Srbije. Cena, uslovi prodaje, isti su kao kod agencija organizatora, samo što Vi štedite vreme jer ne morate da idete od agencije do agencije.

Budite_obavešteni

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…